Nyíregyháza jó célpont: itt sok a munka és kevés a munkavállaló


Home


Álláspiaci színesek


Nyíregyháza jó célpont: itt sok a munka és kevés a munkavállaló

Nyíregyháza jó célpont: itt sok a munka és kevés a munkavállaló

Az utóbbi hónapokban Nyíregyháza egyre népszerűbb célponttá vált a munkaerő piacon, amit az álláskeresők növekvő érdeklődése is alátámaszt. Ha már a Jobinfo látogatóinak egyik kedvence lett ez a kelet-magyarországi város, utánajártunk, mi is áll a megnövekedett kedveltség mögött.

Ez a százezer főnél is népesebb város Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, amely tiszteletet parancsoló múlttal büszkélkedhet. Már a honfoglalás idején is lakott volt, de persze akkor még nem ilyen néven ismerték. 1209-ben viszont már Nyír néven említették meg, igaz, jelentős településsé csak néhány száz évvel később cseperedett. 

Ahogy a közelmúlt híreiből kiderül, Nyíregyházán az ipari park 2019-ben elindult intenzív fejlesztése mára kézzel fogható eredményeket hozott: a korábban nem éppen kedvező munkaerő piaci tendenciákkal büszkélkedő városban mostanra munkahely bőven van, és a sok cégnek inkább a megfelelő számú dolgozó megtalálása okoz nehézséget.

Egy rendezvényen a közelmúltban a LEGO HR-igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban nagyon fontos az előre gondolkodás, mivel a következő években mintegy 25–30 ezer új álláshely lesz a régióban.

Ezt támasztja alá, hogy 2023-ban is több jelentős fejlesztés történt. Idén jelentették be, hogy a dél koreai W-Scope 290 milliárd forintos beruházással 1,200 új munkahelyet hoz létre az elektromos autóiparban, míg a LEGO 72 ezer négyzetméteres bővítéssel növeli kapacitását, amivel szintén több száz új munkahely jön létre.

És, hogy mire számíthatnak azok, akik egy izgalmas új munka kedvéért ideköltöznek? Nyíregyháza számos vonzó látnivalót kínál fiataloknak, családosoknak egyaránt. A remek állatkert, a Sóstógyógyfürdő és a Bujtosi – Tó és Szabadidőpark mindenkit elvarázsolnak. A városban persze nem csak ez vár minket, kellemes utcák, kávézók, bevásárlási lehetőségek ahogy az egy ilyen fejlődő régióban elvárható. A város kulturális élete is pezsgő, számos fesztivállal, színházi és zenei előadásokkal, valamint múzeumokkal és galériákkal büszkélkedhetnek.

Aki pedig szereti a szabadidejét a természetben, vagy legalábbis a városi nyüzsgéstől távol eltölteni, azt várja a karnyújtásnyira elérhető Tokaji Borvidék, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Tisza-tó, vagy a minden évszakban csodás kirándulásokat kínáló Zempléni-hegység.

Ha nyíregyházi állások után néznél, a megújult jobinfo.hu kínálatát itt találod. A kulcsszó, vagy kategória megadásával pontosíthatók a találatok.

Ezek is érdekelhetnek:

ELŐZŐKÖVETKEZŐVISSZA A FŐOLDALRAVISSZA A BLOGRA