A legjobb hely, ha állást keresel: irány Pécs!

Az utóbbi hónapokban mintha mindenki Pécsre szeretne költözni: statisztikáink szerint kiemelkedően népszerű célpont lett a baranyai megyeszékhely. Mit talál, aki Pécsre költözik? Mutatjuk!


A legutóbbi hónapokban tapasztalt álláskeresési hullám nem véletlen: a régió gazdasági növekedése, a helyi vállalatok és a frissen érkező üzleti vállalkozások bővülése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Pécsen egyre több a munkalehetőség. Ráadásul az utóbbi években a cégek rendre munkaerőhiánnyal küzdöttek, így az országban a megszokottnál sokszor kedvezőbb feltételekkel csábítják a leendő munkaerőt.


A foglalkoztatás növelése érdekében már a megyei iparkamara is célzott kampányt indított, az önkormányzat pedig infrastrukturális fejlesztéseket hajt végre az Ipari Parkban, részint, hogy az könnyebben megközelíthető legyen, részben pedig új részekkel is bővítették a park területét idén. 


A városban számos nagy cég jelen van, mint amilyen például a Jaguarnak, a Land Rovernek és az Audinak is beszállító Honsa, amely autóipari elemeket gyárt a különféle márkák számára, de idén itt nyitotta meg első európai gyárát az üléshuzatokat gyártó japán Seiren is. De nem csak ez az iparág van jelen ebben a szép déli városban, itt hozza létre szolgáltatási központját például az állatfelszereléseket áruló Fressnapf is, ahová hamarosan indul majd a toborzás. 


A város legnagyobb adófizetője egyébként a Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft, amely a 25 országban jelen lévő autóipari navigációs és kommunikációs rendszereket, szórakoztató elektronika, professzionális stúdió- és színpadtechnikai megoldásokat gyártó világcég helybeli gyára. Baranya megye legnagyobb árbevételű hazai tulajdonú vállalkozása a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft, a megyei top 3 pedig a Mecsek-Füszért Zrt, az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt és a PANNONENERGIA-SERVICE Kft.


A cégek munkaerőpiaci igényeit a város oktatási infrastuktúrája is támogatja, a Pécsi egyetemen szinte nincs is olyan szakirány, amit ne lehetne tanulni. Közgazdászoktól orvosokig, mérnököktől építészekig, minden iparág megtalálja helyben a következő szakember-generációt. 


Ráadásul Pécs remek példa arra, hogy nem a munkáért élünk, hanem a kellemes életért dolgozunk. A város kulturális élete pezsgő: jó színházzal, jó klubokkal, számos fesztivállal, múzeummal és galériával büszkélkedhet, amik között mindenki megtalálja a kedvére való mulatságot. Számtalan jó étterem és kávézó is van a városban, akik pedig kicsit messzebb merészkednének, azok a Villány-Siklós borút mentén több évre elegendő látnivalót és kipróbálnivaló élményt találnak. 


Pécsen a már-már mediterrán klíma, a hangulatos belváros, a különleges Zsolnay negyed megszépíti a mindennapokat. A Mecsek és a Baranyai táj pedig csodás természeti élményeket kínálnak azoknak, akik a városi életet a természet közelsége mellett szeretik élvezni. 


Ha Baranya megyei állásokat böngésznél az egyik legrégebbi és tavasszal megújult állásportálon, itt teheted meg, de pécsi állás is bőven akad.Ezek is érdekelhetnek: