Segítség, rosszkor nyaralok! – Azért gürcölök egész évben, hogy épp a szabim alatt legyen rossz idő?


Home


Álláspiaci hírek


Segítség, rosszkor nyaralok! – Azért gürcölök egész évben, hogy épp a szabim alatt legyen rossz idő?

Segítség, rosszkor nyaralok! – Azért gürcölök egész évben, hogy épp a szabim alatt legyen rossz idő?

Az idei nyár hagyhatott némi keserű szájízt azokban, akik épp július utolsó, augusztus első hetére időzítették nyaralásukat. Ez az időszak pont az, amikor garantáltan kánikula szokott lenni Magyarország vízparti üdülőhelyein, ehelyett özönvíz árasztotta el az ország nagy részét, így azok sem számíthattak sok jóra, akik vízparti helyett, kirándulós nyaralást terveztek.

Sőt még azok sem jártak jobban, akik valamelyik megfizethetőbb külföldi tengerpartot választották, hiszen a legtöbb helyen erdőtűz tombolt. A legtöbb munkahelyen azonban nem lehet az időjárás jelentést figyelve az utolsó pillanatra hagyni a szabi kikérését, hacsak nem vágunk fel digitális nomádnak.

A legrosszabb ebben az egészben az, hogy a legtöbben egész évben gürcölnek azért, hogy végre elmehessenek nyaralni, és a végén tölthetik az egész vakációjukat egy szálláshely egyik szobájában kuksolva. B tervként szóba jöhet, hogy lehetőleg olyan helyre utazzunk, ahol várost nézni is lehet, hiszen míg egy kirándulást éppúgy elmoshat az eső, addig a városok múzeumaiban időjárástól védett helyen vagyunk.

Eladó házakért Veszprémben és környékén kattints ide!

Ebben az esetben, a Balaton partján például érdemes Veszprém vagy Keszthely környékét választani. De megoldás lehet az is, hogy olyan szálláshelyet válasszunk, ami számtalan szolgáltatást kínál. Ebből a szempontból a wellness szállodák járnak az élen, a beltéri medencéikkel, szaunavilágukkal és gyerek játszószobáikkal, de borsos áruk miatt, ez nyilván nem mindenkinek opció.

C terv lehet, ha valamelyik kedvezőbb árfekvésű tengerpartot elő- vagy utószezonban látogatjuk meg, amikor a tenger már kellemesen meleg, de még sincs kánikula, hogy erdőtüzek keletkezzenek. Ez az opció viszont az iskolás gyermekkel rendelkező családok számára problémás.

D tervként szóba jöhet, hogy veszünk egy nyaralót, amit gyakrabban, akár hosszú hétvégéken is kihasználhatunk. Ha az ingatlan wellness részleggel is rendelkezik, akkor szintén nem lesz probléma, ha elromlik az idő.

Eladó házat keresel Keszthelyen vagy környékén? Itt érdemes szétnézni!

Az egyik legjobb lehetőség viszont vitathatatlanul az, ha szabadúszóvá válunk, így akár munkaidőben is oda utazhatunk, ahova csak szeretnénk, és azért mégiscsak kellemesebb a medence vagy a tenger partja mellől nyomkodni a billentyűzetet. Illetve mivel ez az életmód viszonylag rugalmasabb időbeosztással is jár, bizonyos mértékig átcsoportosíthatunk több munkát azokra a napokra, amikor rossz az időjárás.

A szabadúszó létnek is megvannak azonban a hátrányai, főleg az anyagi biztonság terén. Ha te inkább a biztos, havi fix jövedelmet nyújtó alkalmazotti létre vágysz, nézz szét a jobinfo.hu-n!

Ezek is érdekelhetnek:

ELŐZŐKÖVETKEZŐVISSZA A FŐOLDALRAVISSZA A BLOGRA