A legidiótább munkahelyi balesetek, a beltéri villámcsapástól a beszívott medveetetésig

2023.05.30

A munkahelyi baleset nem ritka: elcsúszások, botlások, esések, na meg persze a túlerőltetés. Szerencsére ritkán halálos, ám annál bosszantóbb esetek. De persze ezt a műfajt is lehet haladó szinten művelni, mutatjuk is, hogyan.

A munkahelyi baleset nem ritka, elcsúszások, botlások, esések, na meg persze a túlerőltetés. Szerencsére ritkán halálos, ám annál bosszantóbb esetek. De persze ezt a műfajt is lehet haladó szinten művelni, mutatjuk is, hogyan. Hallottatok már valakiről, akit bent, egy épületben villám csapott meg, vagy elnyelt egy fénymásoló? Hőseink szerencsére mind túlélték az eseteket, így szolgálván tanulságul másoknak.


Akit megcsapott a villám – az irodában

A villámcsapás esélye egy a háromszázezerhez, vagyis nyugodtan nevezhetjük minimálisnak. Hogy ezek után mennyi az esélye, hogy valaki egy épületen belül szenvedjen el ilyen balesetet? Ez tényleg elég valószínűtlen. Pedig éppen ez történt néhány éve az Alabama állambeli Nortportban. Robert Jones, a Walker Általános Iskola testnevelő tanára villámcsapást szenvedett, miközben az épületen belül, egy irodában ült.

Szerencsére a tanár túlélte a villámcsapást, és az eset után az amerikai járványügyi hatóság azt közölte, hogy az épületen belüli villámcsapások nem példa nélkül valók, ezért mindenkinek azt javasolják, hogy vihar alatt tartson némi távolságot a nagy ablakoktól!


Akit legyőzött az ételautomata

Mindenki megtapasztalta már azt a frusztrációt, amikor a kinézett és jól megérdemelt – utolsó összekapart érméinkből megvásárolt – finomság beragad a kajaautomatába. Clinton Dwyer az ilyen módon pórul járt kollégája segítségére sietett: arra gondoltak, ketten együtt addig rázzák-taszigálják a masinát, amíg az ki nem adja a megvásárolt nasit.

Csakhogy az automata a taszigálás ellenére sem lett együttműködőbb, így Clinton Dwyernek új ötlete támadt: megkérte a kollégát, hogy álljon arrébb, majd jó nagy lendülettel, amolyan hokijátékos módjára próbálta jobb belárásra bírni a gépet. A terv azonban nem a várt eredményt hozta: a közelharc nyertese az automata lett, törött csípőcsontú áldozatát pedig még aznap megoperálták. Ha van tanulság, akkor az, hogy ember kontra büféautomata esetén általában a büféautomata nyer. Ha problémád adódik a termékek kiszedésével, a legjobb, ha a karbantartó csapatot értesíted.

Aki lefénymásolta a fenekét – aztán meglepődött

Az alábbi eset remekül példázza, hogy néha az ostoba suttyóság tényleg azonnal elnyeri méltó büntetését. A biztonsági kamerás felvétel szenvtelenül dokumentálta, ahogy a srác megpróbálkozott a hírhedt fenékmásolással, ám az eredmény nem pont az lett, mint amire számított.

Tanulság? Először is, ha fenékmásolást tervezel, érdemes ellenőrizni, mekkora a masina teherbírása. Másodszor, ha mégis kipróbálod, győződj meg róla, hogy nincsenek kamerák az irodában. 

Aki elszívott egy füves cigit medveetetés előtt

Ha egy medveparkban dolgozol, akkor valószínűleg nem túl jó ötlet alkoholt vagy kábítószert fogyasztanod munka előtt. Egy amerikai férfi, Brock Hopkins erre nem gondolt, és egy füves cigivel lazított, mielőtt bement volna a medvekifutóba.

A férfi bevallotta, hogy elszívott egy jointot, mielőtt úgy döntött, hogy megeteti az állatokat a Great Bear Adventures parkban, ahol fekete medvék és grizzly medvék élnek szabadon. Amíg a medvekifutóban volt, egy Red nevű grizzly támadt rá és súlyosan megsebesítette.

Az eset kapcsán a férfinek egyébként kártérítést ítélt meg a bíróság. Az indoklás szerint a férfi döntése a marihuánafogyasztásról hihetetlenül ostoba volt, ám annak valójában nem volt köze a balesethez, a medve akkor is rátámadt volna, ha nem szívja el a jointot. “Hopkins állapota nem lényeges tényező, mivel a medvék támadásaik során biztosítják az egyenlő bánásmódot minden potenciális áldozat számára” – indokolt a bíró. 


Mi mindenesetre balesetmentes munkavégzést kívánunk mindenkinek – ha meg éppen álláskeresésben vagy, kattanj a nemrég megújul jobinfo.hu-ra, ahol több ezer állás közül válogathatsz, a tematikus szűrők segítségével egyszerűsítve a keresést.

Ha pedig még nem tetted, regisztrálj és töltsd ki itt a profilodat, illetve töltsd fel friss önéletrajzodat, mert nem csak állást találhatsz így könnyebben, de akár több millió forintot is nyerhetsz!


Ja…és azért vigyázz magadra! 😉



Ezek is érdekelhetnek: